• 150 jaar

Uitnodiging gratis lezing Jolanda Doornbos - Lemelerveld

Tijdens de lezing verteld Jolanda Doornbos hoe ze haar precaire levensverhaal omzet, in een Christelijke boodschap waar iedereen iets aan heeft.
Jolanda is o.a. geweest bij de EO (Eva), Nederlands Dagblad en heel veel meer. Misschien is het de moeite waard om ook kennis te nemen van de Verwondering (KRO NCRV) van vorige week: bit.ly/jolanda-doornbos
Donderdag 25 april komt Jolanda Doornbos naar de bibliotheek om een lezing te geven over haar boek 'Beperkt volmaakt'.
Schrijfster Jolanda Doornbos groeide op bij ouders met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze avond vertelt zij aan de hand van privé foto's en eigen illustraties over haar leven. Jolanda had een hechte band met haar opa, die naast hen woonde en een oogje in het zeil hield. Toen haar opa rond haar 8e overleed, stortte haar wereld in. In 2022 verscheen bij Uitgeverij Aspekt haar boek Beperkt Volmaakt, waarin hoofdpersoon Ann opgroeit als enig kind bij ouders die verstandelijk beperkt zijn. De roman is gebaseerd is op Jolanda's eigen jeugd. Hoewel haar ouders echt hun best deden ontbrak het aan persoonlijke verzorging, een veilige fysieke omgeving en geborgenheid. Jolanda kreeg al vroeg te maken met loyaliteitsconflicten en parentificatie.
Voor velen kan dit interessant zijn. Zowel beroepsmatig als in je privé leven.
'Wat kun je als leerkracht/buren/kerk/sportclub en familie doen om óm te zien naar een kind in de knel?'

Deelname is gratis en aanmelden kan in de bibliotheek of via de agenda op de website www.bibliotheekdalfsen.nl. Of bel naar het Kulturhus 0572 370306. De lezing begint om 19.45 maar vanaf 19.30 is de zaal open.