• Meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

        Meer informatie

 

Sam's kledingactie Lemelerveld

 

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Deze ontwikkelingsorganisatie biedt wereldwijd hulp aan de meest kwetsbaren, na een ramp of conflict. Naast het bieden van noodhulp, hecht Cordaid Mensen in Nood veel belang aan preventie en voorbereiding. Een integrale aanpak, die werkt.  

Dit najaar gaat de opbrengst van de kledingactie naar Bangladesh.

Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met het regen- en cycloonseizoen juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen?

Dankzij uw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met Caritas Bangladesh de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen.

Helpt u ook mee?

Voor meer informatie over Sam’s kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.