Graven worden actief geruimd in april

De locatieraad heeft het ruimingsbeleid dat enkele jaren geleden is vastgesteld, geƫvalueerd. Daarbij speelde met name de vraag of de graven actief zouden moeten worden geruimd als de grafrechten niet zijn verlengd. De planning is dat dat in april gaat gebeuren voor minimaal 87 tot maximaal 101 graven. Die evaluatie heeft plaatsgevonden naar aanleiding van verschillende signalen, die o.a. zijn binnengekomen tijdens de jaarlijkse parochie-avond. Eerst heeft de locatieraad gesproken met de werkgroep Kerkhof die dit beleid namens de locatieraad uitvoert, en die graag wil dat dit beleid ongewijzigd blijft. Bespreking binnen de locatieraad leidde tot de conclusie dat de stemmen verdeeld waren en bleven. Om deze redenen blijft het huidige ruimingsbeleid gehandhaafd.