• Meer informatie
Heilig Hart Kerk Lemelerveld

Concert Con Amore 4 mei


Het concert begint om 19.30 uur. In het voorprogramma worden een viertal prachtige koorwerken en solo’s gezongen waaronder het Pie Jesu van A.L.Webber  en kan men luisteren naar een sfeervolle pianosolo door Tjako van Schie.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt het koor begeleid door een symfonie orkest.

Vanaf 19.50 uur kunnen de aanwezigen op een groot videoscherm meekijken naar de officiële dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. 

Na de kranslegging en de twee minuten stilte zal  wethouder Uitslag een korte toespraak houden.

Daarna  kunt u genieten van  “Die Sieben Letzten Worte” van J. Haydn door koor en solisten. In eerste instantie (1785) kreeg  Haydn een compositie-opdracht voor instrumentale ondersteuning bij het voorlezen van de zeven Kruiswoorden.  Maar toen hij een uitvoering van zijn muziek hoorde met toegevoegde partijen voor koor en solisten begon hij aan een eigen toonzetting van de teksten voor een vierstemmig koor met solopartijen. Met als resultaat  dit schitterende werk dat uitgevoerd werd op Goede Vrijdag en mooi aansluit bij wat wij op 4 mei met ons allen willen herdenken.

Solisten op deze avond zijn: Yvonne Boerdam (sopraan), Mylene Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Philip Barkhudarov (bas) 

Pianobegeleiding :Tjako van Schie.

Het koor, de solisten en het symfonie orkest staan onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe.

 Zoals gezegd wordt het concert gehouden in de Brugkerk te Lemelerveld aan het Kroonplein; aanvang 19.30 uur. Voor dit concert wordt geen entree gevraagd maar na afloop van het concert is er wel een deurcollecte.